Sidor

torsdag 17 september 2009

Soppornas årstid

Livet här i Uppsala har äntligen fått lite rutiner och till en as dessa
hör att vi varje vecka skall äta soppa och ungspannkaka till middag.
I vanliga fall är det tänkt att pannkakan skall kompensera för en mindre god soppa men igår hamnade nästan pannkakan i skymundan. Den här Thai inspirerade soppan blev helt fantastiskt och jag önskar att jag kunde ta full ära för den men huvudreceptet hittade jag här

Naturligtvis kunde jag inte hålla mej helt till receptet så lite utsvängningar blev det. För det första använde jag inte alls fonden i receptet utan lag i en vanlig grönsaksbuljong med squashen. Dessutom hackade jag ner en god bit (ca 7 cm) purjolök.

Själva kycklingen hade fått ligga och marinera en stund i olivolja, salt, chili (utan frön), ingefära och en vitlöksklyfta innan den stektes med champinjonerna. När man blandar allt till slut kan det hända att man får salta och peppra lite med citronpeppar, och tillsätta lime efter behag. Lite mer vitlökspulver slank ner också (som vanligt). Kikärtsälskare som jag är så hamnade också en burk kikärter med i soppan. Bara innehållet då... och inte burken :)

Hoppas verkligen att ni gör den här soppan, den är supergod! Soppan blev också bättre av härligt bordssällskap, och då menar jag inte enbart min man :)

1 kommentar:

A9 sa...

Mmmm! Det var SÅ gott! Sällskapet också! =)
Ses nästa vecka, jag spånar just nu på soppor. Kanske jag lagar en god soppa och något halvdant till efterrätt... (det brukar inte vara några probs!)

Ha en bra helg så hörs vi! Kraam