Sidor

tisdag 11 november 2008

Nya tag - NY MENY!

Beklagar uppehållet på bloggen. Konstaterar nu att en veckas semester hemma med vänner och familj gjorde susen och nu är det dags (efter gårdagens crash tillbaka in i vardagen) att ta nya tag på alla fronter och i detta fall innebär det också MERA MAT.

Under tiden hemma gick frysen sönder så mitt matförråd var närmast obefintligt när jag återvände till korridoren. Men det fixade eftermiddagens storshopping. Här kommer en lista på ingredienser som hamnade i varukorgen och som kommer att figurera i veckans måltider:

Bas kolhydratförråd:
- Fullkornspasta (grunden till allt gott)
- Färsk pasta (när man känner man behöver lite vardagslyx)
- Havregryn (det manliga besöket under en vecka tömde förrådet)
- All Branflakes (fibergott till tidiga morgonar när gröten bränner fast i kastrullen)
(Rekomenderar också potatis, men potatisen i butiken var lite gul och blå så den fick läma där denna gång)

Proteiner:
- Nötfärs, malen, 10 % fett (Nötkött är oftast fettsnålare än gris. Försök dra ner på fettet till 10 -12 %. Det kostar lite mer men tänk att du med den extra slanten får mer kött. Kvalitet helt enkelt!)
- Djupfryst kyckling (Färsk kyckling i Sverige är för dyrt för mig. Har hittills inte köpt en enda färk bit utan frossat i färska kycklingfiléer i Finland istället. Ska undersöka vad prisskilnaden beror på...)
- Sej (Helst skulle jag köpa lax men det hör inte direkt till en studerandes vardagsekonomi. Men det är alltid bra att äta fisk några gånger i veckan. De är bra källor till de fetter som vår kroppar inte kan producera själva och som är grunden till att kroppen skall kunna producera andra viktiga fetter)

Grönsaker:
- Aubergine/ Äggplanta (Tänker laga köttfärsfyllda äggplantor)
- Vitkål (Fick för mej att byta ut isbergssallad till vitkål och göra en god sallad på den istället. Billigare och mera krut för pengarna)
- Morötter (Dessa anar jag att hamnar både i salladen och i ugnen. Mums!)
- Paprika (Åh så gott och hälsosamt. Bra C-vitaminkälla)
-Broccoli (Mamma har lärt mig att det är hälsosamt och det har visat sig vara rätt. Återkommer till varför)
-Avocado (God källa till det nyttiga fettet. Hamnar i salladen)
- Frysta gröna bönor (Riktigt goda och nyttiga med lite olivolja, salt och vitlök)

Frukt:
- Äpple
- Banan
- Kiwi
- Frysta hallon
(Frukterna är till för de söta stunderna och för färgterapin. Alla har de sina speciella egenskaper och i några smoothies blir de super goda)

Jag köpte också soja mjölk och vanlig mjölk till mina smoothies som jag tänker unna mig efter mina träningspass.

Veckans träningspass:
- Ki Bokning ikväll (Första gången, nervös att göra bort mig plus att vi skall hålla på i 90 minuter!)
- Spinning imorgon (Har spinnat förr så det torde gå)
- Löpning (Förhoppningsvis ute om solen visar sig, annars inne)
- Styrketräning (Speciellt armar, rygg och mage. Mina ben håller men annars är jag klen som en mask)

Hoppas ni får lite inspiration under veckan när jag försöker komma med mina måltider och tips för användning av ovannämnda ingredienser.

Ha de gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med update Madde! O jag blir minsann inspirerad och samtidigt tänker jag att jag kanske inte äter så dumt jag heller after all, många av de sakerna brukar hamna i min shoppingkorg också. Men dina tips behövs och är roliga att läsa, så fortsätt i samma stil. De var kul att se dig förra veckan annars! :) Ha de bra! Kram