Sidor

söndag 18 april 2010

Projekt nummer 1: Växthus

Vi har bestämt oss för att pröva odla lite kryddor och annat i vår här på vår balkong. För att ta tillvara den fina solen som ligger på vår balkong från 10 till 14 så bestämde vi oss för att fixa ett växthus. Först spekulerade vi kring att plasta in hela balkongen för ett varmt och mysig resultat men kom fram till att det var lite väääl ambitöst (dumt, blåögt, idiotiskt... fyll i själv). Det fick bli en mindre version där vi tänkte plasta in en hylla. Henkke fixade armerad byggplast från rusta så nu behövdes bara en hylla.

Lösning: Blocket!

Lägligt nog hittade vi en säljare några hundra meter från vår lägenhet som ville bli av med en badrumshylla. H fick tillochmed ner priset från 100 till 70 kr men bjöd sedan 50 kr för en möbel som hon egentligen hade tänkt slänga bort. Så kan det gå. Alla nöjda så! (Mera om den möbeln i ett annat bloddinlägg)



Observera H:s moderna borr. Får nog en och annan snickare att skratta kan jag tro. Nästa födelsedagspresent: Borrmaskin...

Men växthuset blev riktigt bra. Det nådde upp till 27 grader idag i solen men värmen hålls inte så länge på grund av storleken (och diverse små springor). Så ännu får plantorna vara kvar vid fönstret nån vecka till. Fint e det i alla fall och det vara ett roligt bygge!


Det färdiga växthuset med dörr ska jag försöka fota till nästa gång.

Inga kommentarer: