Sidor

fredag 12 december 2008

Lite hack mycket gott!

Skinksnittar med äpple, paprika och lök

En favorit i repris kommer här. Ett tilltugg som passar bra till allt under hela året. Dessa bjöd jag på vid ett julknytkalas och tycker de passar bra på julbordet. Busenkelt också. Hacka allt så fint du bara kan och blanda ihop allt i en skål. Bred sedan ut fyllningen på tortillorna och rulla ihop dem. Linda gärna in dem i platsfolie och ställ in dem i kylen tills servering (kan även göras dagen innan). Skär dem till sist i passliga bitar och ät så många du orkar:)



Ingredienser:

1 burk crème bonjour vitlök och örter (2,5 dl)
150 - 200 gram skinka
Purjolök (efter behag eller en bit på 10 cm)
1 st paprika
1 st äppel
½ rödlök
2 msk dijon senap
1 msk citron eller lime
1 paket (6 st) vetetortilla

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj det låter gott! Vad skulle du föreslå som vegealternativ till skinkan?

Madde och Henkke sa...

Jag skulle helt bara lämna bort skinkan. Ifall man äter fisk (som jag vet att vissa gör;) skulle det bli riktigt gott med räkor också!