Sidor

måndag 22 augusti 2011

Uppdatering

Nu ska bloggtystnaden brytas samtidigt som ett nytt skede av livet börjar. Det känns konstigt att inte vara Uppsalabor längre utan numera invånare i Karleby. Mera om livet här i stan senare men först en uppdatering i bilder av vad vi hållit på med i sommar.

Efter resan till Kreta har vi helt enkelt flyttat från Uppsala till hemtrakterna, sökt lägenhet, fått lägenhet, flyttat igen och försökt acklimatisera sig till livet hem hemma. Det är fortfarande lite overkligt i och med att allt gick så snabbt men vi tror och hoppas det blir bra ännu.

Under sommaren bodde vi inne i veckorna på mina föräldrars sommarstuga medan vi jobbade lite inom familjen. Utan el och rinnande vatten var vi helt frånkopplade och det var nog det som behövdes för att varva ner.

Sämre ställe kunde man ju bo på...


I alla väder så försökte vi vara ute så mycket som möjligt

Under tiden fick vi också lite husdjur i form av två andfamiljer. Nedan ser ni Kikki och co. som tittade förbi varje dag ifall det skulle finns lite torrt bröd till dem. Det fanns det oftast (i och med att jag matade dem med knäckebröd:) och de gjorde oss ofta sällskap när vi tagit ett dopp efter bastun.


Till helgerna besökte vi oftast svärföräldrarnas sommarstuga ut till havs där Henkke lyckades få årets minsta gädda på kroken.



Som tur fanns det större att fånga... men också den fick simma vidare

Efter en förmiddagstur till havs med nät fick vi på två timmar en fiskefångst på 175 strömmingar plus 15 sikar och ca 30 siklöjor. Så om det är något jag lärt mig är det hur man rensar fisk och gör inlagd strömming.


På sommarstugan var det ofta liv i luren med lekfulla barn
och mycket bus med familjens bästa 3 åring.


Och mycket god mat från havet naturligtvis så som svärfars rökta fisk


och plättar i solnedgången

Henkke och svägerskan Elin äter plättar med
saftiga blåbär och jordgubbar utan bestick

Mot sensommaren blev det en bärrik blåbärstur till havs...

Så nu är frysen full med stora fina blåbär

Mera fiske med syskonbarnen...

och en stillsam båtfärd hem under en fantastisk fullmåne
fick avsluta sommarledigheten


Så för att sammanfatta sommaren:
Flytt, stress, ro, jobb, sol, regn, bastu, plättar, flytt, stress, ro, plättar, hav, fisk, plättar, familj, fisk, barn och blåbär... och plättar.

Undrar vad hösten har att erbjuda...

/Madde

3 kommentarer:

HC sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
HC sa...

Vi ser framemot att komma tillbaka till er snart för att se er nya lägenhet, umgås och äta plättar :) Kram från oss i Grytnäs

Laura sa...

Oj vad idylliskt det ser ut och låter!