Sidor

fredag 2 oktober 2009

Sista minuten bröllopsresa

Allt sen vi gifte oss har jag och Henkke sagt att ifall det finns möjlighet i höst så ska vi åka på en sista minuten resa till ett varmt och skönt land. Nu har möjligheten uppenbarat sig i och med att Henkke tar time out i sitt gradu skrivande och jag skippar en tent och hela läseperioden innan. Svårare än så var det inte:)

Sista minuten, kan man verkligen säga om vår bokning. För en dryg vecka sedan kollade vi läget på sista minuten fronten och lånade reseböcker om de resemål som fanns: Malta, Kreta, Rhodos och Mallorca. Vi bestämde ett datum och sa att vi hoppar på det billigaste. Det såg länge ut som om vi var påväg till Kreta men igår vände vinden totalt. Alla resor till de Grekiska öarna tog slut och kvar fanns bara Mallorca och Turkiet.

Under förra veckan kunde resepriserna sjunka med flera hundra kronor på några timmar, men den här veckan var priset till Mallorca resorna orubbade.

Hur skall man spela vidare i detta spel? Vänta tills att priserna går ner eller se sig utan resa när väskorna är packade?

Igår blev det för nervöst när priset fortfarande var de samma, och nu meddelade bolaget att det endast finns fåtal platser lediga. Vi beslöt oss snabbt, och inom loppet av en timme så hade vi bestämt oss att vi åker till Mallorca, bokat flygresor, konstaterat att vi inte vill bo i Palma, sökt runt på boende i bergen och bokat ett prisvärt hotell vid västkusten med goda recensioner.

GLÄDJEJUBEL! Sen sjönk det in... Vi har bokat vår bröllopsresa och vi åker om 32 timmar:)
Vi åker i natt till flyget och är på Mallorca kl 12 imoron. Sedan bär det iväg till vårt hotel i Puerto de Sóller som kommer att bli vår bas för förhoppningsvis många vandringar i Tramutana bergen.

Efter att vi hade bokat flygresorna gick jag in och skulle titta på resan vi beställt (även om jag nästan i princip hade lovat Henkke att jag inte skulle gå tillbaka och titta om priset sjunkit) och då var resan...

B O R T A :)

Vi knep de sista platserna!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Heips! Kul att hitta din blogg! :) önskar er en superfin och härlig bröllopsresa! Njut så ni spricker! :)

Sara sa...

O vilken tur ni hade, fantastiskt! Hoppas ni får en riktigt bra resa också!

Marie sa...

Trevlig resa! Ser jättefint ut på bilden!

Linda sa...

Härligt! Hoppas ni har en fin bröllopsresa! Mallorca är trots turiststämpeln en jättevacker ö. Hej ajjoo jag kommer snart till Uppsala, är ni tillbaks tills 14 oktober?

Linda sa...

Härligt! Hoppas ni har en fin bröllopsresa! Mallorca är trots turiststämpeln en jättevacker ö. Hej ajjoo jag kommer snart till Uppsala, är ni tillbaks tills 14 oktober?

Rosa Salo sa...

Woo hoo! How exciting! What a perfect place for a honeymoon. Mucho, mucho amor! ;)