Helena hade med sig ett fint och stort våffeljärn från Dalarna och vi bestämde oss för att göra både frasvåfflor och belgiska våfflor. Först ut frasvåfflorna som blev super frasiga (surprise) och goda.
Näst ut var de belgiska våfflorna. Det som skilde smeten från frasvåfflorna var att man använde jäst och både mjölk och mineralvatten. Dessutom gick det åt dubbelt så mycket ägg. Äggulorna vispades direkt ner i smeten och äggvitorna vispades till hårt skum innan de vändes ner i smeten. Sen ska smeten jäsa till dubbel storlek och innan man gräddar häller man i smält smör. Så var i alla fall det recept som vi gjorde och eftersom ingen av oss gjort belgiska våfflor innan så var det mycket spännande att se hur det blev.
Och våfflorna blev väldigt lätta och frasiga
VÄLDIGT lätta och frasiga! De behöll formen bra så om du tycker
att dina våfflorna blir sega och tråkiga kan du testa göra belgiska.
Det gick dessutom mycket snabbare att grädda dem
så vi fick ligga i för att hänga med
VÄLDIGT lätta och frasiga! De behöll formen bra så om du tycker
att dina våfflorna blir sega och tråkiga kan du testa göra belgiska.
Det gick dessutom mycket snabbare att grädda dem
så vi fick ligga i för att hänga med
Efter salt kommer givetvis sött och den här omgången våfflor
serverades med hallon, blåbär och jordgubbssylt plus grädde eller glass,
eller allt på samma gång.
serverades med hallon, blåbär och jordgubbssylt plus grädde eller glass,
eller allt på samma gång.
Jag kan också intyga att jag åt så mycket våfflor till lunch
att det inte blev någon middag den dagen.
att det inte blev någon middag den dagen.
Jag tror nästan jag har lite våffel hangover idag....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar