Jag minns i alla fall att det smakade bra med lite frukost efteråt. Idag så laddar vi istället upp med egna pancakes för en promenad på skidor genom Hågadalen.
Det är inte svårt att göra pancakes men jag ha misslyckats flera gånger. Men i och med vår vistelse i Colorado så hittade jag ett recept som funkade mycket bra. Det viktigaste är att komma ihåg att man inte får blanda smeten för väl och att de ska stekas och ätas omedelbums.
Gör ett försök, det är mycket gott!
Gör ett försök, det är mycket gott!
Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
Kardemumma. Valfritt men ett måste i vår familj.
2 ½ dl mjölk
1 ägg
2 msk olja
Blanda först de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan skål.
Forma en grop i den torra blandningen och häll mjölksmeten i gropen.
Rör sedan om med handvisp för att blanda allt.
OBS! Blanda inte för bra, det ska finnas klumpar!
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
Kardemumma. Valfritt men ett måste i vår familj.
2 ½ dl mjölk
1 ägg
2 msk olja
Blanda först de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan skål.
Forma en grop i den torra blandningen och häll mjölksmeten i gropen.
Rör sedan om med handvisp för att blanda allt.
OBS! Blanda inte för bra, det ska finnas klumpar!
Stek pannkakorna i lite olja på medelvärme (3 el 4 av 6)
Till en början kommer smeten att se platt och tråkig ut.
Men sen börjar det hända grejer! Pannkakorna fluffar till sig
och klumparna med mjöl och bakpulver löser upp sig.
och klumparna med mjöl och bakpulver löser upp sig.
Vänd när pannkakan är riktigt fluffig och luftporer bildats över hela ytan.
och banan eller annan frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar